Du er her: Forsiden
DNT hyttå, Håheller

Aktivitetssenteret har arrangert turer og sommerfest i juni

Undervannsresturang, Under
DNT hytta, Håheller
DNT hytta, Øyuvsbu
Fredsvarden
havrafting i nesvåg[1]
Lindesnes fyr

Det har vært ekstra opplegg i juni, Foruten å lage herlige vårruller til lunsj og for salg i kommune, har vi arrangert sommerfest  på Huset. Vi var 21 personer inkl. noen gjester. Det var deltakere på senteret som stod for gjennomføring av festen, med ett variert program og servering av herlig pastasalat. 

 

Fredsvarden 

En fin tur fra Myssa og opp til topps på Fredsvarden. Her fikk en god intervalltrening, og nydelig utsikt på toppen. En spennende tur å gå opp på den gamle ferdselveien, til Moi.

 

Fottur i Setesdalsheia. 

Turen var lagt opp med ulike valg. Det var 12 påmeldte til turen, og det var mulighet til å velge løypetrasse. Alle gikk først til DNT hytta : Øyuvsbu, noen gikk videre til DNT hytta Håheller, mens andre gikk tur til demningen ved Rosskreppfjorden. En turdag i nydelig terreng. Vi prøvde fiskelykken, men det ble ingen fangst.  Turen kan absolutt anbefalles.

 

Havrafting  inkl. rekebord i Nesvåg var ett annet tilbud. Dette var ett tilbud som gav spenning, glede og litt utfordring i å delta på nye tiltak en ikke har erfaring med. Turen var meget vellykket og egenandelen var vel verd prisen. Jonny Nesvåg, ved Sjø- og Motormuseum, styrte båten med stødig hånd. 

Rekebordet var i gamlehuset ved museumet, ett spesielt og koselig hus med mye kulturhistorie .

 

Lindesnes var siste utfartsted. Her fikk vi sett ”Verdens største undervannsresturant Under” på nært hold. Deretter gikk turen til ”Norges eldste fyr” Lindesnes fyr,” og Lindesnes kystfort. Senterdeltakere formidle spennende  historie om fyret og kystfortet.

 

En kan finne mange fine turmuligheter og aktiviteter i nærområdet. Vi oppfordrer andre til å utfordre nærområdet i sommer.