Et godt alternativ:

Flytte til Lund?

Lund kommune med sine 3 247 innbyggere er en koselig, liten kommune med fantastisk beliggenhet dersom du liker natur. Moi er kommunens sentrum, med barne- og ungdomsskole, barnehage, kirke og idrettsanlegg for inne- og uteaktiviteter. Butikktilbudet dekker de daglige behov og vel så det. Hovsherad og Heskestad har barneskoler og barnehager, idrettsanlegg og butikk. Over alt er det lett tilgang til fantastiske naturopplevelser hele året.

Det er også et rikt foreningsliv som dekker de fleste interesser og behov.  

Kommunen åpnet Lundbadet i 2013 - et anlegg med 25 m svømmebaner (28°C),  terapibasseng (35°C), boblebad (38°C), badstue, squashanlegg og treningssenter med flere aktiviteter.

Det er tilrettelagt turløyper mange steder i kommunen, og løypenettet strekker seg langt inn i nabokommunene.

Magma Geopark formidler den helt unike geologi- og kulturhistorie i Dalane. Lund er med i Magma Geopark. Dette er et funn for steingale, og nedlagte gruver er spennende turmål.

Dersom du liker å gå på ski er Sætra få minutter unna med gode snøforhold når temperaturen tillater det. Her kjøres opp 2,5 km lysløypetrase for klassisk og friteknikk. På gode dager kjøres også lengre løyper innover nydelig turterreng mot Sandstøl. Det er Moi IL som står for løypeprepareringen.

Også i det nydelige terrenget oppfor Lundheim folkehøgskole kjøres skiløyper når snøforholdene er gode. Det er skolen som står for dette flotte tiltaket.

Det er heller ikke lagt til nærmeste skibakke. Bjørnestad skisenter, rundt en halv times biltur fra Moi, byr på skitrekk med preparerte nedfarter som er krevende nok for de som har litt trening. Prisene på Bjørnestad er lave, og servicen på topp. Ettersom stedet er mindre 'in' enn Sirdal og Hovden slipper du stort sett kø.

Lund er også kjent for Tronåsen - den bratte og kronglete veien som ble brukt under Rally Monte Carlo i 1931. 

På Moi finner du bygdemuseet med ca. 10.000 gjenstander, og en fotosamling med like mange bilder.

Flere fabrikkutsalg med salg av tresko, bjøller, gyngestoler og skinnklær.

 

Om Lund

Lund kommune ble opprettet i 1837 og fikk dagens areal i 1965 ved sammenslåingen med gamle Heskestad kommune.

Kommunevåpenet er tre eikenøtter som symboliserer de tre sentrale stedene i kommunen, Hovsherad, Ualand/Heskestad og Moi. Kommunevåpenet ble tegnet av Svein Arild Berntsen 1983.

Lund kommune og tettstedet Moi ligger mellom Stavanger og Kristiansand. Både E39 og Sørlandsbanen går gjennom kommunen. 


 

Skålandsvika