www.lund.kommune.no

Idigo pinne

Idogo treningsform - tilbud på Omsorgsenteret og på Aktivitetssenteret

I DO GO = «jeg klarer det», «jeg kan gjøre det bedre»!

Dette er allerede i gang!

Demo av Idogo
Demo av Idogo

12. og 13. mai ble det arrangert kurs i Idogo treningsform, på Omsorgssenteret. Det var 6 ansatte i Lund kommune, som deltok på kurset. De ble inspirert av instruktøren, og så nytteverdi av denne treningsformen. Nå vil disse personene ta ansvar for at Idogo trening starter opp på deres arbeidsplass.

Instruktør var Dario Augusto Passera, som har mange års erfaring med treningsformen. Det ble gjennomgått flere treningsprogram. Idogo treningsform bygger på øvelser, som utføreres med en Idogo stav. Informasjon om denne treningsformen: fakta og effekt, kan en google på « Idogo fakta». Ett treningsprogram egner seg godt som morgenprogram. Det stimulerer og fordyper åndedrett og i tillegg til å løse opp muskulaturen. Disse øvelsene kan også bygges på slik at det blir økt trenings effekt, til ett treningsprogram senere på dagen. Idogo stavene kan også brukes som selvmassasje. Det vil hjelpe til å løse opp muskulaturen og skjelettet, forbedre bevegeligheten og kroppsholdningen. Øvelse kan en utføre både stående, liggende og sittende. Noen bruker også Idogo staven når en går og springer, det gir også treningseffekt. Det viser at 8 minutter med daglig trening vil gi positiv effekt og passer for ulike aldersgrupper med ulik treningsnivå. Andre treningsprogram har lenger varighet.

Oppfordring: Google innlegg om nytteverdi av Idogo trening «HNYTT-Idogo heter den nye treningsfarsotten blant de eldre i Nedstrand……» .

Folkehelsegruppen i Lund har sponset kurset og 10 Idogo staver sams en undervisnings dvd, til Omsorgssenteret. Aktivitetssenteret har kjøpt inn egne Idogo staver, og har allerede startet opp med første trening.

Undertegnede deltok også på dette spennende Idogo kurset, og vil ønske de enkelte deltaker til lykke med deres opplegg videre.

NB: Har andre enkelt personer lyst på ett Idogo treningskurs, kan undertegnede legge til rette for ett nytt kurs. Deltakerne må selvsagt betale for kurset inklusivt en Idogo stav. Etter å ha gjennomgått kurset har den enkelte fått god innføring i å gjennomføre egne treningsopplegg, når det måtte passe den enkelte.

 

Ref. Jorunn R. Norheim

Folkehelsekoordinator

Lund kommune

Opprettet: 16.mai.17 av Sindre Lende
Oppdatert: 19.mai.17
Tips ein ven Skriv ut